İran: ABD petrol satışı konusunda esneklik gösterdi

İran: ABD petrol satışı konusunda esneklik gösterdi

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, ABD'nin İran'a petrol ihracatı konusunda esneklik gösterdiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, ABD'nin İran'a petrol ihracatı konusunda esneklik gösterdiğini söyledi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arakçi "Son bir yılda dış politikamız çeşitli alanlarda çok aktifti ve bu maksimum baskı politikası karşısındaki politikamız, maksimum direniş ve seferberlik oldu" ifadesini kullandı.

"ABD'nin İran'a karşı uluslararası birliktelik sağlamasına izin vermediklerine" değinen Arakçi, "ABD'nin füze meselesi, Yemen, iç konular gibi meseleleri bahane ederek, İran konusunu BMGK'ye götürmek istemesine rağmen başarısız olduğunu" kaydetti.

İran 8 Mayıs'ta kendi haklarına dayanarak, nükleer anlaşmadaki taahhütlerini azalttığının altını çizen Arakçi, "İran'ın nükleer anlaşmayı tamamen ve eksiksiz olarak uygulaması için petrol satışı ve bankacılık işlemleri gibi İran'ın taleplerinin karşılanması gerekmektedir." dedi.

"İran'ın bu anlaşmaya eksiksiz olarak bağlı kalmaya devam etmesi için İran petrolünün satış isteğinin karşılık bulması gerektiğine" değinen Dışişleri Bakan Yardımcısı Arakçi, ABD petrolümüzün satışı hakkında biraz esneklik gösterdi ve bu bizim azami direniş politikamızın başarıya ulaştığını gözler önüne seriyor" diye ekledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.