İran: Afganistan'da terör gruplarının varlığı bölge için tehdit

İran: Afganistan'da terör gruplarının varlığı bölge için tehdit

İran, Tacikistan ve Yunanistan'dan Afganistan'ı terörle ilişkilendiren açıklamalar gelmesi dikkat çekti.

Afganistan ile ilgili İran ve Tacikistan'dan gelen peş peşe açıklamalar dikkat çekti.

El Cezire'nin aktardığına göre İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi "Afganistan'da terör gruplarının varlığı bölgenin güvenliği için tehdit oluşturuyor. Sınırlarımızda terör örgütlerinin varlığına izin vermeyeceğiz ve güvenliğimizi tehdit edecek her türlü girişime karşı mücadele edeceğiz" dedi.

Afganistan'ın komşuları arasında Taliban'a karşı en olumsuz tavra sahip olan ülke olarak bilinen Tacikistan Cumhurbaşkanı tarafından açıklamada ise "Afganistan'daki emniyetsizlik ve istikrarsızlık bölge ve komşu ülkelerin güvenliğini tehdit ediyor." denildi.

Bölgede bulunmayan fakat bir göç dalgasından endişe eden Yunanistan'dan da Afganistan ile ilgili bir açıklama gelmesi dikkat çekti.

Yunanistan Savunma Bakanı "Beklenen göç krizinin kontrol altına alınabilmesi için Afganistan'ın komşularına destek sağlanmalı. Afganistan'da olanlardan ders almalıyız. Afganistan kaynaklı terör tehlikesiyle yeniden karşı karşıyayız." dedi.

Afganistan'ın komşularından İran ve Tacikistan'ın benzeri açıklamalarının ilerleyen dönemde bölge içinde gerilime yol açabileceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum