İran Batı Azerbaycan eyaletinde 10 kişiyi 'İsrail için casusluk yapma' iddiasıyla tutukladı

İran Batı Azerbaycan eyaletinde 10 kişiyi 'İsrail için casusluk yapma' iddiasıyla tutukladı

İran, ülkenin Batı Azerbaycan eyaletinde İsrail adına casusluk yapmakla suçladığı bir hücreyi yakaladığını duyurdu.

İran'ın Batı Azerbaycan eyaletinde 10 kişi tutuklandı.

İran Devrim Muhafızları bağlantılı Tasnim Haber Ajansı'ndan yapılan açıklamada, tutuklanan kişilerin İsrail istihbaratı Mossad ile bağlantılı olduğu ileri sürüldü.

10 kişinin Mossad ajanları ile görüşmeler yaptıkları, İran istihbarat yetkililerinin kimliklerini tespit ettikleri, İranlı güçlere yönelik kaçırma, tehdit ve darp eylemlerinde bulundukları iddia edildi.

Haberde ayrıca söz konusu hücrenin bazı suikast girişimlerinde de bulunduğu ve İsrail'den de para aldıkları iddialarına yer verildi.

İran merkezli bazı medya kaynakları bu yıl Mossad'ın bazı İran Devrim Muhafızları mensuplarını kaçırıp İran topraklarında sorguladığını öne sürmüştü.

Batı Azerbaycan eyaletinde tutuklanan kişilerin gerçekten İsrail ile bağlantılı olup olmadıkları ise belirsizliğini koruyor.

İran'ın rejim muhaliflerini İsrail ile bağlantılı olmakla suçlayıp tutuklamış olabileceği ihtimali de değerlendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.