İran'da Hamaney posterini indirmeye çalışan gösterici öldürüldü

İran'da Hamaney posterini indirmeye çalışan gösterici öldürüldü

İran güvenlik güçlerinin rejim karşıtı protestolarda bir göstericiyi öldürüp, cenazesini şartlı olarak ailesine teslim ettiği belirtiliyor.

İran güvenlik güçlerinin rejim karşıtı protestolar sırasında dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in posterini indirmeye çalışan bir göstericiyi vurarak öldürdüğü açıklandı.

Vurulan göstericinin ailesine yakın bir kaynağa dayandırılan haberde, İran güvenlik güçlerinin 21 Eylül'de 21 yaşındaki İrfan Rıza'yı yakın bir mesafeden vurarak öldürdüğü bilgisi paylaşıldı.

İran güvenlik güçlerince vurulan Rıza'nın aldığı yaranın böbrek ve dalağında ağır hasara yol açması sonucunda yaşamını yitirdiği belirtildi.

İddialara göre İran rejimine bağlı güvenlik güçleri, Rıza'nın hayatını kaybetmesi sonrasında ailesinden Rıza'nın "başka bir protestocu tarafından silahla vurulduğunu kabul etmelerini" istedi.

Öte yandan yetkililer, Rıza'nın cenazesini 2 gün sonra 'sessiz bir şekilde' defnedilmesi şartıyla ailesine teslim etti.

İran'da bir aydan uzun bir süredir devam eden protestolarda yüzlerce gösterici hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.