Hamaney: Süleymani'nin intikamını alacağız

Hamaney: Süleymani'nin intikamını alacağız

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD tarafından Ocak 2020'de öldürülen Kasım Süleymani'nin intikamını vakti geldiğinde alacaklarını söyledi.

İran dini lideri Ali Hamaney, 3 Ocak 2020'de Irak'ta ABD tarafından öldürülen İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nün eski komutanı Kasım Süleymani'nin intikamı için and içti.

1979'da bir grup İranlı öğrencinin ABD'nin Tahran Büyükelçiliği'ni bastığı olayın yıldönümünde konuşan Hamaney, İran'ın, Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesini akıllarından çıkarmayacaklarını ve intikam alma konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.

Hamaney yaptığı açıklamada "Şehit Süleymani'yi asla unutmayacağız... Biz (Süleymani'nin intikamını alma) konusunda bir şeyler söyledik ve bu sözümüzün arkasındayız. İnşallah gereken zamanda ve gereken yerde bu iş hallolacaktır." diye konuştu.

Öte yandan Hamaney, İran'da sürmekte olan rejim karşıtı protestoların sorumlusu olarak yine ABD ve İsrail'i işaret etti.

İran, geçen günlerde Şiran ve Kum şehirlerinde, "intikam" anlamına gelen kızıl bayraklar astı.

İran son olarak Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından kızıl bayraklar asmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum