İranlı Sünni alim: Zahidan'daki kanlı cumadan Hamaney sorumludur

İranlı Sünni alim: Zahidan'daki kanlı cumadan Hamaney sorumludur

İran'daki Zahidan kenti Cuma İmamı Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi, dini lider Ali Hamaney'i protestolardaki katliamdan sorumlu tuttu.

İran'ın önde gelen Sünni alimlerinden Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi, ülkedeki protestolarda İran rejiminin sert müdahalesine yönelik eleştiriler getirdi.

Sünni alim İsmailzehi, İran'ın Sistan-Belucistan eyaletindeki Zahidan'da meydana gelen protestolarda halkın rejim güçlerince katledilmesinden ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'i sorumlu tuttu.

Zahidan kenti Cuma İmamı İsmailzehi ayrıca İran rejiminin önde gelen yetkililerin de bu katliamdan sorumlu olduğunu kaydetti.

İran'ın Sünni çoğunluklu Zahidan kentinde 30 Eylül'de başlayan protestolarda İran rejimine bağlı güvenlik güçlerinin göstericilere yönelik sert müdahalesi gündeme oturmuştu.

Tahran yönetimi güvenlik güçlerinin Sünni Beluç halkına müdahalesinde en az 95 göstericinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Öte yandan Sünni din adamı Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi, bölgedeki protestoları, cihat yanlısı grupların teşvik ettiğini savunan İran rejimi yetkililerinin açıklamalarını reddederek, "Kimse olayların sorumluluğunu bu şekilde üzerinden atamaz." diye konuştu.

Zahidan şehrinde dün Cuma namazı sonrası İran rejimine karşı protestolar yeniden yapılmış ve "Diktatöre ölüm" sloganları atılmıştı.

Raporlara göre bugüne kadar Zahidan şehrinde yaşanan protestolarda Devrim Muhafızları güçleri olaylara müdahale etmek amacıyla kentin çeşitli bölgelerine konuşlandırıldı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.