İran lideri Hamaney: Protestolar Amerikan-Siyonist projesi

İran lideri Hamaney: Protestolar Amerikan-Siyonist projesi

İran dini lideri Ali Hamaney, protestoları "isyan hareketi" olarak nitelerken olayların "Amerikan ve Siyonist projesi" olduğunu savundu.

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, ülkede 2 haftadan fazladır devam eden rejim karşıtı protestolara dair açıklamalarda bulundu.

Mahsa Amini isimli İranlı kadının gözaltına alındıktan sonra öldüğünün açıklanmasıyla patlak veren gösterilerin "dış unsurlarca" planlanmış olduğunu vurgulayan Hamaney, eylemlerin sıradan yerli halk tarafından planlanmadığını savundu.

"Derin üzüntü duyuyorum"

Hamaney Amini'nin ölüm haberi karşısında derin üzüntü duyduğunu belirtirken yaşananları "acı bir olay" olarak nitelendirdi.

Amini'nin ölümü sonrasında gelişen olaylarda bazı insanların meydanlarda güvensizliğe yol açtığını kaydeden İran lideri, ülkedeki protestoların ABD ve İsrail'in "planlı isyanları" olduğunu aktardı.

Hamaney ayrıca eylemlerde kolluk kuvvetlerin güç kullanmasına da destek verdi ve şöyle ekledi:

"Güvenlik güçlerimizin ve polisimizin görevi İran halkının güvenliğini sağlamaktır. Polise karşı saldırgan tavır takınanlar İran vatandaşlarını eşkıyalara, hırsızlara ve şantajcılara karşı korumasız bırakıyor."

İran'daki mevcut protestolara Devrim Muhafızları ve onun çatısı altındaki Besic milisleri de katılım sağlamıştı.

Bölgedeki insan hakları kuruluşlarına göre eylemlerde ölü sayısı 130'u aştı.

Göstericiler ile İran güvenlik güçleri arasında meydana gelen çatışmalarda birkaç polisin de öldürüldüğü bildirilmişti.

Öte yandan Ali Hamaney, bu durumda mağdurların İran halkının yanı sıra güvenlik güçlerinin olduğunu söyledi.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.