"İran renkli devrimler yapılacak bir ülke değil"

"İran renkli devrimler yapılacak bir ülke değil"

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "İran renkli devrimler veya darbeler yapılacak ülke değil. ABD, İran’da rejim değişikliği olmayacağını bilsin" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Mahsa Amini isimli kadının ölümü sonrası İran'ın farklı şehirlerinde birden patlak veren rejim karşıtı gösterilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Amini'nin hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyduklarını ifade eden Abdullahiyan, her yıl ABD ve İngiltere'nin de dahil olduğu birçok ülkede çok sayıda kadının hayatını kaybettiğini ifade etti.

Abdullahiyan, "Amini hadisesine benzer olaylar her yıl başka ülkelerde de yaşanabiliyor. Cumhurbaşkanımız olayın ilk gününden itibaren konuyu yakından takip etti ve soruşturma başlatıldı" dedi.

"İngiltere merkezli yayın organları, İran’da barışçıl başlayan ve sona eren gösterileri kışkırtmaya ve tahrik etmeye çalışıyorlar." diyen Abdullahiyan, "bu yayın organları açık bir şekilde insanları sokağa çıkmaya, kamu mallarına zarar vermeye ve öldürmeye çağırıyorlar. İran renkli devrimler ve darbeler yapılacak ülke değil. ABD, İran’da rejim değişikliği olmayacağını bilsin. İran halkı bilinçlidir. Barışçıl gösteri, itiraz ve anarşi arasındaki farkı bilir. Biz İran’da halkın taleplerini dinliyor ve önem veriyoruz." şeklinde konuştu.

Mahsa Amini'nin ölümü

İran'ın başkenti Tahran’da 13 Eylül’de ahlak polisi olarak bilinen "İrşad devriyeleri" tarafından gözaltına alındıktan sonra hastaneye kaldırılan Mahsa Amini, 16 Eylül’de hayatını kaybetmişti.

İran güvenlik kaynakları Mahsa Amini'nin "doğal sebepler sonucu" öldüğünü savunurken, rejim karşıtları Amini'nin gözaltında gördüğü işkence nedeniyle öldüğünü öne sürüyor.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.