İran destekli Husiler Suudi Arabistan'da Aramco tesislerini vurdu

İran destekli Husiler Suudi Arabistan'da Aramco tesislerini vurdu

Yemen'de faaliyet gösteren İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'da Aramco'ya ait petrol tesislerine saldırı düzenledi.

Yemen'de faaliyet gösteren İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'da Aramco'ya ait petrol tesislerine saldırı düzenledi.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri' tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cizan ve Abha'daki Aramco tesislerinin 6 adet Sammad-1 drone'u tarafından vurulduğu kaydedildi.

Seri' aynı zamanda başkent Riyad'da bulunan Aramco rafinerisinin de 3 Sammad-3 drone'u ile hedef alındığını kaydetti.

Husiler dün de başkent Riyad'daki rafineriye saldırı düzenlemişti.

Saldırıların, küresel petrol piyasasının Ukrayna'daki savaş sebebiyle derinden etkilendiği bir döneme denk gelmesi dikkat çekti.

Husilerin sınır ötesi saldırıları

İran destekli Husiler uzun süredir Suudi Arabistan topraklarına saldırılar düzenliyor. Saldırılar çoğunlukla ülkenin Yemen sınırını ve başkentini hedef alıyor.

Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik sınır ötesi saldırılarında en etkili silahı ise balistik füzeler ve drone'lar.

İran desteği ve teknolojisiyle üretilen insansız hava araçları, özellikle Suudi Arabistan'ın güneyindeki Necran, Cizan, Abha gibi bölgelerdeki saldırılarda kullanılıyor.

Saldırılarda özellikle hava alanları, petrol tesisleri ve askeri üsler hedef alınıyor. Bu saldırılarda siviller de zarar görüyor.

İran'ın yardımıyla Yemen'de üretilen silahlar, halen Suudi Arabistan'a karşı düzenlenen saldırılarda aktif biçimde kullanılıyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum