İran destekli Husilerden Suudi Arabistan topraklarına saldırı

İran destekli Husilerden Suudi Arabistan topraklarına saldırı

Yemen'de savaş tüm şiddetiyle sürerken Husiler Suudi Arabistan topraklarındaki petrol tesisi ve havaalanlarına insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediklerini duyurdular.

Yemen'de Marib ve Hudeyde cephelerinde çatışmaların yoğunlaştığı bir dönemde Husilerin Suudi Arabistan topraklarına insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediği açıklandı.

İran tarafından desteklenen Husiler, Suudi Arabistan topraklarına 14 adet insansız hava aracıyla çeşitli saldırılar düzenlediklerini, özellikle Suudi Arabistan'ın petrol şirketi olan ARAMCO'nun tesislerini hedef aldıklarını açıkladılar.

Husiler Cidde'deki Kral Abdullah Uluslararası Havaalanı'nı ve Riyad'daki Kral Halid Hava Üssü'nü de insansız hava araçlarıyla bombaladıklarını belirttiler.

Eş zamanlı olarak Suudi Arabistan da Sana, Saada ve Marib'de hava saldırılarıyla 13 Husi hedefini imha ettiklerini duyurdu.

Suudi Arabistan'ın Yemen'de desteklediği Mansur Hadi hükümeti, ülkenin batısındaki Hudeyde'de ilerlemeye çalışırken Husiler de ülkenin doğusundaki Marib'i ele geçirmeye çalışıyor.

Tarafların hava saldırılarıyla bu cephelerden ayrı olarak birbirlerine baskı kurmaya çalıştıkları gözlemleniyor.

Yemen'de 2014'ten bu yana devam eden modern Ortadoğu tarihinin en kanlı savaşlarından biri yaşanıyor. Bu savaşta 150 bin ila 250 bin kişinin öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.