İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey ismi: Gazze'deki savaşa dahil olmamıza gerek yok

İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey ismi: Gazze'deki savaşa dahil olmamıza gerek yok

İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey isimlerinden olan Emekli Tuğgeneral İrac Mescidi, Gazze'de devam eden çatışmalara dahil olmalarına gerek olmadığını belirtti.

İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey isimlerinden olan Emekli Tuğgeneral İrac Mescidi, Gazze'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran'ın haber ajanslarından Tasnim'e konuşan Mescidi, bölgedeki yapıları desteklediklerinin altını çizerek, İran'ı "mazlumların savunma karargahı" olarak niteledi.

Mescidi, Gazze'deki savaşa da değinerek, savaşa dahil olmalarına gerek olmadığını, Filistinli grupların kendi başlarına İsrail ile baş etmeye muktedir olduklarını savundu.

Savaşın ve İsrail saldırılarının günün birinde İran topraklarına ulaşması halinde "düşmanın İran'ın neler yapacağını anlayacağını" belirten Mescidi, "böyle bir şeyin yaşanması halinde Tel Aviv'i yerle bir edeceklerini" ifade etti.

İrac Mescidi, İran Devrim Muhafızları'nın en kıdemli isimlerinden biri olarak biliniyor.

1982-2017 yılları arasında Devrim Muhafızları içerisinde görev yapan Mescidi, tuğgenerallik rütbesine kadar yükseldi. 2017 yılında emekli olan Mescidi, 2017-2022 yılları arasında da İran'ın Irak Büyükelçiliği görevinde bulundu.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye danışmanlık yapan Mescidi, onun ölümünün ardından bu görevi devralan İsmail Kani'ye de halen danışmanlık yapıyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum