İran Esed rejiminin hava savunmasını güçlendirecek

İran Esed rejiminin hava savunmasını güçlendirecek

İran, Esed rejiminin hava savunmasını güçlendirmek üzere Esed rejimiyle işbirliği yapmayı öngören anlaşmaya imza attı.

İran ve Esed rejimi, Esed rejiminin hava savunmasını güçlendirmek de dahil olmak üzere iki rejim silahlı kuvvetleri arasında işbirliği ve koordinasyonu öngören askeri bir anlaşmaya imza attı.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri ve Esed rejimi Savunma Bakanı Ali Abdullah Eyüp, iki dost ülkenin silahlı kuvvetlerinin çeşitli faaliyet alanlarında askeri ve güvenlik işbirliğini geliştirmek için kapsamlı bir askeri anlaşmaya vardığını açıkladı.

İran devlet televizyonuna göre Bakıri düzenledikleri ortak basın toplantısında, “Anlaşma, ABD baskısı karşısında irade ve kararlılığımızı güçlendirecek” dedi.

Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA’da yer alan habere göre Eyüp ise, askeri ve güvenlik açısından işbirliğini öngören anlaşmanın nitelikli ve devamlı olduğunu dile getirdi.

Bu ani anlaşma, Rusya’nın çıkarlarını korumak ve İsrail’i memnun etmek için İran’ın Suriye’deki askeri ve ekonomik olarak genişlemesini engelleme girişimlerine dair haberler çıktığı bir dönemde geldi.

Anlaşma aynı zamanda, Türkiye ve Rusya’nın, Suriye ve Libya konusunda işbirliği yaptığı bir dönemde gerçekleşti.

Bu arada Rusya, Suriye’deki durum konusunda Birleşmiş Milletler (BM) ile arasındaki uçurumu genişletmek için bir adım daha atarak, BM uzmanları tarafından savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlar hakkında son birkaç ay içinde Suriye’de hazırlanan raporu sert bir şekilde eleştirdi.

Buna ilaveten, Rusya ve Çin, Suriye’de yaklaşık 3 milyon kişiye ulaşacak uluslararası yardımların gönderilmesini sağlayan ve 10 Temmuz’da görev süresi dolacak mekanizmanın yenilenmesini veto etti. 

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.