İran füze ateşledi: 'Denemelerimiz savunma amaçlı'

İran füze ateşledi: 'Denemelerimiz savunma amaçlı'

İranlı askeri bir kaynak, füze denemelerinin savunma amaçlı olduğunu herhangi bir devleti hedef almadığını söyledi.

İranlı askeri bir kaynak, ülkesi tarafından yapılan füze denemelerinin, savunma amaçlı olduğunu herhangi bir devleti hedef almadığını ifade ederek. Tahran’ın herhangi bir güçten izin almaya ihtiyacı olmadığının altını çizdi.

Fars haber ajansına göre kaynak, Tahran'ın füze testlerinin savunma ihtiyaçları açısından normal olduğunu ve bu füze kabiliyetinin yalnızca olası herhangi bir saldırıya cevap vermeyi hedeflediğini belirtti. Askeri kaynak, "İran, kendini savunmak için dünyadaki herhangi bir güce ihtiyaç duymuyor" dedi.

Bir ABD savunma yetkilisi ise, İran'ın yaklaşık bin kilometre mesafedeki orta menzilli bir balistik füzeyi test ettiğini söyledi. Denemenin, bölgedeki ABD ordusuna tehdit oluşturmadığını ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, 2018 yılının Mayıs ayındaki nükleer anlaşmadan çekilme ve İran'a ekonomik yaptırımlar getirme kararını takiben Tahran ve Washington arasındaki gerilim tırmandı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.