İran: Gazze'deki saldırılar devam ederse ABD bu ateşten kurtulamaz

İran: Gazze'deki saldırılar devam ederse ABD bu ateşten kurtulamaz

İsrail'in Gazze'deki sivil yerleşimleri hedef alan yoğun saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 7000'i aştı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Perşembe günü Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanının sona ermemesi halinde ABD'nin "bu ateşten kurtulamayacağı" uyarısında bulundu.

193 üyeli Genel Kurul'un Orta Doğu konulu bir toplantısında konuşan Abdullahiyan, "Şu anda Filistin'deki soykırımı yöneten Amerikalı devlet adamlarına açıkça söylüyorum ki bölgedeki savaşın genişlemesini istemiyoruz. Ancak Gazze'deki soykırım devam ederse, onlar da bu ateşten kurtulamayacaklar" dedi.

İsrail, 1.400 kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin rehin alınmasına neden olan 7 Ekim saldırısına misilleme olarak Gazze'yi yöneten Hamas'ı yok etme sözü verdi.

Filistinli yetkililer şu ana dek İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının 7.000'i geçtiğini açıkladı. Açıklamada ölenlerin büyük kısmını kadın ve çocukların oluşturduğu kaydedildi.

İsrail şu anda ağır bir kuşatmayla birlikte Gazze Şeridi'nin tamamını bombalıyor. Öte yandan siyasi kanat ile askeri kanat arasında görüş ayrılıkları yaşandığına dair iddialar gündeme geliyor olsa da İsrail'in Gazze'ye yönelik kara saldırısına hazırlandığı da belirtiliyor.

Hamas'ın İran'a sivil rehineleri serbest bırakmaya hazır olduğunu söylediğini belirten Abdullahiyan, dünyanın İsrail'e hapishanelerindeki 6.000 Filistinlinin serbest bırakılması için baskı yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Abdullahiyan, "İran İslam Cumhuriyeti, Katar ve Türkiye ile birlikte bu çok önemli insani çabada üzerine düşen rolü oynamaya hazırdır. Kuşkusuz 6.000 Filistinli mahkumun serbest bırakılması da uluslararası toplumun bir başka gerekliliği ve sorumluluğudur" dedi.

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum