Rusya, İran ve Türkiye'den Gazze konusunda ortak çağrı

Rusya, İran ve Türkiye'den Gazze konusunda ortak çağrı

Rusya, İran ve Türkiye'nin dışişleri bakanları ortak bir açıklamayla Gazze'de "masum sivillerin hedef alınmasına son verilmesi" çağrısı yaptı.

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısında bir araya gelen Rusya, İran ve Türkiye'nin dışişleri bakanları, Gazze Şeridi'nde İsrail ile Hamas arasında devam eden çatışmalarda  "masum sivillerin hedef alınmasına" son verilmesi çağrısı yaptı.

Ermenistan ile Azerbaycan'ın dışişleri bakanlarının da katıldığı toplantıda, bakanların Gazze'deki durum hakkında görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

X platformunda Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın hesabından yapılan paylaşımda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın toplantıda "Türkiye'nin kalıcı barışın sağlanması için bölgesel sorunları diyalog yoluyla çözmekten yana olduğunu" vurguladığına dikkat çekildi.

Kaynak: DW Türkçe

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.