İran Genelkurmay Başkanı Bakıri: Pakistan Ceyş el Adl'e karşı tedbir almalı

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri: Pakistan Ceyş el Adl'e karşı tedbir almalı

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, 16 Ekim'de alıkonulan İran askerlerine dair açıklamalarda bulundu.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Pakistan Genelkurmay Başkanı General Kamer Cavid Bacva ile yaptığı görüşmede "Pakistan sınırında kaçırılarak Pakistan topraklarına götürülen İranlı sınır güvenlik güçlerinin serbest bırakılması için bir an evvel teröristler karşısında gereken tedbirlerin alınmasını" istedi.

Görüşmede General Bakıri, "sınırların güvenliğinin artması ve teröristlerin hareketlerini önlemek için, Pakistan askeri ve sınır güçlerinin ortak sınırlarda daha fazla bulunmasını" istedi.

Bakıri, ‘’İki ülke silahlı kuvvetleri arasında ortak sınırların güvenliğini sağlamak için varılan anlaşmalar çerçevesinde Pakistan Silahlı Kuvvetleri'nin gerekli tedbirleri alarak İran sınır güçlerinin serbest bırakılması için bir an önce çaba sarf etmesini bekliyoruz’’ dedi.

Pakistan Genelkurmay Başkanı General Bacva da "Pakistan ordusunun teröristlerin tutuklanması ile ilgili yaptıklarını" aktararak, "kaçırılan görevlilerin bir an evvel serbest bırakılması için umutlu olduğunu" söyledi.

16 Ekim tarihinde Ceyş el Adl'in sınır bölgesinde yaptığı saldırıda 14 İranlı asker alıkonulmuştu.

Kaynak: IRNA, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.