İran Genelkurmay Başkanı: Irak ve Lübnan'daki gösteriler komplo

İran Genelkurmay Başkanı: Irak ve Lübnan'daki gösteriler komplo

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Irak ve Lübnan sokaklarında gerçekleşen gösterileri, “direniş cephesine karşı komplo” olarak nitelendirdi.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Irak ve Lübnan sokaklarında gerçekleşen gösterileri, “direniş cephesine karşı komplo” olarak nitelendirerek, her iki ülkedeki gösterilerin “komplo” olduğunu öne sürdü.

Kum şehrinde açıklamalarda bulunan Bakıri, “Son günlerde düşman, halkın meşru taleplerinden istifade ederek dalgalanmayı sürdürüyor” diyerek, Lübnan ve Irak sokaklarında yaşanan protestolara vurgu yaptı.

Devrim Muhafızlarına ait Fars haber ajansına göre, Genelkurmay Başkanı açıklamasında, “Bazı yozlaşmış akımlar, Lübnan ve Iraklıları sokakta tutabilmek için para akıtıyor ve medya ortamı yaratıyor” ifadelerini kullandı.

Devrim Muhafızları’nın yabancı operasyonlardan sorumlu birimi Kudüs Gücü’nün Komutanı Kasım Süleymani’nin Irak’taki protestoları bastırmaktan sorumlu olduğunu dair çıkan haberlere rağmen İran, Irak ve Lübnan’a “müdahale” iddialarını reddediyor. “Lübnan ve Irak hükümetlerinin her iki ülkedeki propagandalara kayıtsız kalmaksızın güvenlik ve refahı sağlama görevlerine sahip” olduğunu belirten Bakıri, hiç kimsenin diğer ülkelerin iç işlerine karışma hakkına sahip olmadığını vurguladı.

Üstü kapalı bir şekilde göstericilerden “İran’ın müdahale” söylemlerini sona erdirmesini talep eden Tümgeneral, “düşmanların direniş ekseninden darbe alacağını düşündüklerini” ifade ederek, gösterilerle “kukla hükümet kurulmasının” hedeflendiğini dile getirdi. İran Genelkurmay Başkanı açıklamasında, Lübnan ve Irak’taki Şii mercilerin, komploların farkında olduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanı Bakıri, ABD’nin yaptırımlar listesine girdikten iki gün sonra Mehdi inancına tabi olan Kum şehrinde bulunan Cemkeran Camii’nde konuşma yaptı. Bazı İranlılar, Cemkeran Camii’nin “kayıp imamın uğrak yeri” olduğuna inanıyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.