İran Türk askerlerini işaret etti: Suriye'den çıkmalılar

İran Türk askerlerini işaret etti: Suriye'den çıkmalılar

Irak, İran ve Esed rejimi genelkurmay başkanlarının Şam'da bir araya gelmesinden önce açıklama yapan İran Genelkurmay Başkanı zirve öncesinde Türk ve Amerikan askerlerine işaret ederek yabancı güçlerin Suriye'den çıkmasını istedi.

Esed rejimi, İran ve Irak'ın genelkurmay başkanlarının Pazartesi günü Şam'da bir araya gelerek Suriye topraklarında "terörle mücadele ve yabancı askerlerin çekilmesi" konusunu masaya yatıracakları bildirildi.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Hüseyin Bakıri Şam'a varışı öncesinde yaptığı açıklamada Suriye hükümetinin izni olmadan ülkede varlık gösteren yabancı güçlerin yasadışı olduğunu ve mümkün olduğunca kısa bir süre içinde ülkeyi terk etmesi gerektiğini belirterek Şam'daki toplantıda bu konunun da gündeme geleceğini kaydetti.

İdlib vilayeti ve Fırat'ın doğusundaki yabancı birliklerin yasadışı olduğunu belirterek Türk ve ABD askerlerine gönderme yapan Bakıri, "son birkaç yıldır İran, Suriye, Rusya ve Irak arasında mükemmel bir koordinasyon geliştirildiğini ve artık Suriye'nin geri kalanının kurtarılması ve egemenliğin pekiştirilmesinin gündemde olduğunu" kaydetti.

İran Genelkurmay Başkanı, Suriye ziyareti çerçevesinde başta Fırat'ın doğusu ve Doğu Guta olmak üzere cephe hattına da gideceğini ve İran silahlı kuvvetlerinin Suriye ve Irak ile işbirliğinin istişare edileceğini belirtti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.