İran: Bekamız tehlikeye girerse yabancı Şii savaşçıları ülkeye çağırabiliriz

İran: Bekamız tehlikeye girerse yabancı Şii savaşçıları ülkeye çağırabiliriz

Tahran İslam Devrimi Mahkemeleri Başkanı Musa Gazanferabadi, yabancı Şii savaşçıların ülkeye çağrılabileceğini ifade etti.

Tahran İslam Devrimi Mahkemeleri Başkanı Hüccetülislam Musa Gazanferabadi, 6 Mayıs günü yaptığı konuşmada İran devletinin beka tehlikesi ile karşı karşıya kalması halinde İranlı olmayan yabancı Şii militanları ülke içinde göreve çağıracaklarını söyledi.

Long War Journal'in haberine göre, Kum şehrinde Masumiyet isminde düzenlenen ve askeri ve güvenlik alanlarında görev yapmak üzere din görevlileri yetiştiren bir programın parçası olan dini bir seminerde toplananlara hitap eden Gazanferabadi "Eğer bizler devrimi sırtlamazsak, Iraklı Haşdi Şabi, Afgan Fatımiyyun, Pakistanlı Zeynebiyyun ve Yemenli Husiler gelip devrime yardım edecektir." şeklinde konuştu.

İran, bölgede birçok Şii milis güç teşkil ederek dış ülkelerde gücünü artırıyor. Lübnan'da Hizbullah, Irak'ta Haşdi Şabi, Yemen'de Husiler başta olmak üzere çok sayıda milis gücün İran ile doğrudan bağlantısı bulunuyor. Afganistan, Pakistan gibi birçok ülkeden Şiiler, İran adına Esed rejimi için savaşmak üzere Suriye'ye getirilmişti. Buna ek olarak Bahreyn, Filistin, Nijerya gibi ülkelerde de İran destekli milis güçlere rastlamak mümkün.

Gazanferabadi’nin bu açıklamaları doğrultusunda, İran'da rejim karşıtı olası bir ayaklanma haline bölgedeki milis güçlerin ülkeye gelebileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.