İran destekli Şii milis gruptan Bahreyn'de saldırıları artırma tehdidi

İran destekli Şii milis gruptan Bahreyn'de saldırıları artırma tehdidi

Bahreyn merkezli milis grup Seraya el Eşter, ülkede saldırıları artıracağı tehdidinde bulundu.

Bahreyn merkezli milis grup Seraya el Eşter, ülkede saldırıları artıracağı tehdidinde bulundu.

İran destekli grup tarafından yayınlanan videoda, grubun liderlerinden biri olduğu ifade edilen bir isim konuştu. Videoda konuşan isim, İranlı dini lider Ayetullah Humeyni'ye ve 2016 yılında Suudi Arabistan tarafından idam edilen Şii din adamı Şeyh Nimr Bakır en Nimr'e yönelik övgülerde bulundu. Milis grubun lideri aynı zamanda, yaklaşık iki yıl önce öldürülen Seraya el Eşter mensuplarını da andı.

Grubun hedefinde Bahreyn yönetimi ve ülkeyi yöneten el Halife hanedanı vardı. İran destekli grubun sözcüsü, Bahreyn yönetimini çeşitli istihbarat örgütleriyle birlikte çalışmak ve ülkedeki silahlı grupları yok etmeye çalışmakla suçladı. Seraya el Eşter'in liderlerinden olan isim, ABD ve İngiltere yönetimlerinin kendilerine karşı komplolar düzenlediğini öne sürdü. İki ülke, İran destekli grubu terör listesine eklemişti. İran destekli Şii milis grubun sözcüsü, işgalci olarak nitelediği el Halife hanedanına destekleri nedeniyle ABD ve İngiltere'nin meşru hedef haline geldiğini dile getirdi.

Seraya el Eşter'in yayınladığı videoda hedef alınanlardan biri de İsrail'di. Grubun sözcüsü Bahreyn yönetimini İsrail ile işbirliği yapmakla suçlayarak, İsrail'in de hedeflerinde olduğunu öne sürdü. Grup, Bahreyn'de saldırılarına devam edeceğini belirtti.

Ortadoğu ve Afrika'da İran tarafından desteklenen milis grupların en etkin olduğu bölgelerden biri de Bahreyn. Önemli oranda Şii nüfusa ev sahipliği yapan ülkede, İran destekli grupların etkinliği de ciddi şekilde hissediliyor. Seraya el Eşter, ülkede İran destekli grupların en önde gelenlerinden biri. Grubun ABD tarafından terör listesine alınan Kasım Abdullah Ali Ahmed ve Hasan Yusuf gibi liderleri İran'da yaşıyor. İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı olduğu ifade edilen grubun aynı zamanda Irak'ta eğitim aldığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News, Long War Journal

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.