ABD İran Devrim Muhafızlarını 'terör listesine' aldı

ABD İran Devrim Muhafızlarını 'terör listesine' aldı

ABD, Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri İran Devrim Muhafızları ile İran Devrim Muhafızları Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ve 8 kişiyi daha 'terör listesi'ne aldı.

Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Umman, İran Devrim Muhafızları'nın yanı sıra İran Devrim Muhafızları Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani'nin de aralarında bulunduğu 9 kişiyi 'terör listesine' aldı.

'Terör listesi'ne alınan kişilerin kimliğiyle ilgili bilgi verilmezken, söz konusu adımın, "devletlerden ve terör örgütlerinden gelen tehditler de dahil olmak üzere terör finansman ağları hakkındaki bilgileri belirlemek, izlemek ve paylaşmak için ortak bir çaba çerçevesinde atıldığı" ifade edildi.

Suudi medyası, Suudi Arabistanlı bir kaynağa dayandırılan bir haberde, Suudi Arabistan ve Bahreyn'in, İran Devrim Muhafızları'nın yanı sıra İran Devrim Muhafızları Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ve İranlı Hamid Abdullahi ile Abdurrida Şehlay'ı 'terör listesi'ne aldığını aktardı.

Atılan adımla listeye alınan kişilerin ilgili ülkelerdeki mal varlıkları dondurulmuş ve onlarla ilişki kurmak yasaklanmış oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.