Esed-YPG/PKK ilişkisi 'kötü sonla' mı bitecek?: 'Ellerindeki bölgeleri kuvvet kullanarak alacağız'

Esed-YPG/PKK ilişkisi 'kötü sonla' mı bitecek?: 'Ellerindeki bölgeleri kuvvet kullanarak alacağız'

Esed rejimi, "Eğer devlet otoritesini kabul etmezlerse Washington'un Kürt müttefiklerini kuvvet kullanarak mağlup edecekleri" tehdidinde bulundu.

İran ve Esed rejimi, ABD'nin Suriye'den çekilmesini talep etti. Esed rejimi, "Eğer devlet otoritesini kabul etmezlerse Washington'un Kürt müttefiklerini kuvvet kullanarak mağlup edecekleri" tehdidinde bulundu.

Esed rejimi ve İran'ın genelkurmay başkanları, Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen toplantının ardından açıklamalar yaptı. Söz konusu açıklamalar, Suriye'de yeni bir cephenin açılabileceği şeklinde yorumlandı.

Esed rejimi Savunma Bakanı Ali Abdullah Eyüp yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Amerikalıların ve müttefiklerinin elinde kalan tek kart SDG, ve bu mesele Suriye devleti tarafından kullanılan iki metodla çözülecek. Ulusal uzlaşı veya ellerinde tuttukları bölgenin kuvvet kullanarak özgürleştirilmesi."

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri de Esed rejimine yönelik desteklerini açıklarken ABD'nin ülkeden çekilmesi gerektiğini belirtti.

ABD, Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın Suriye kolu YPG güçlerine aktif destek veriyor. Geçtiğimiz yılın sonunda ABD Suriye'den çekileceğini açıklamış, ancak bu yönde belirgin bir adım atmamıştı.

İran ve Esed rejimi ile, ABD destekli YPG arasında gerginliği artması halinde iki askeri gücün karşı karşıya gelebileceği tahmin ediliyor. Bölgedeki gerginliğin nasıl seyredeceği merak konusu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.