İran: İdlib'i aldıktan sonra Fırat'ın doğusuna geçeceğiz

İran: İdlib'i aldıktan sonra Fırat'ın doğusuna geçeceğiz

İran dini lideri Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, destekledikleri Esed rejiminin İdlib'den sonra Fırat'ın doğusuna yöneleceğini ileri sürdü.

İran dini lideri Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, destekledikleri Esed rejiminin İdlib'i ele geçirdikten sonra Fırat'ın doğusuna yöneleceğini ileri sürdü.

Tahran'da bir basın toplantısında konuşan Velayeti, destekledikleri Esed rejiminin, müttefikleri ile birlikte İdlib'den sonra Fırat'ın doğusuna yöneleceğini öne sürdü.

Diğer yandan, ABD'nin Irak'ta kalma şansının olmadığını ve bu ülkeyi terk etmek zorunda olduğunu ifade eden Velayeti, "ABD, Irak'ta yenilgiye uğradı. Irak parlamentosunun aldığı karar ve milyonlarca Iraklının katılımıyla yapılan yürüyüşlerin ardından ABD mutlaka Irak'tan çıkmalı. ABD, Irak'tan çıkarsa Suriye'den de çıkmak zorunda kalacak. Çünkü Irak toprakları, ABD için Suriye'de lojistik destek niteliğindedir. ABD buradan çıkmazsa, Suriye yönetimi, müttefikleri ile birlikte İdlib'den sonra Fırat'ın doğusuna yönelecek ve ABD'yi bu bölgeden çıkaracak. Fırat'ın doğusu, ABD ve Siyonist İsrail rejiminin düşündüğünden kısa sürede özgürleştirilecek" diye konuştu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum