İran: Irak ve Suriye'yi egemenliğimizi korumak için vurduk

İran: Irak ve Suriye'yi egemenliğimizi korumak için vurduk

İran tarafından Suriye ve Irak'ta gerçekleştirilen saldırılarda sivil kayıpların yaşandığı bildiriliyor.

İran Salı günü yaptığı açıklamada "egemenliğini ve ulusal güvenliğini savunmak ve terörizme karşı koymak" amacıyla Irak ve Suriye'deki hedeflere balistik füzeler fırlattığını bildirdi.

İran Devrim Muhafızları Pazartesi günü geç saatlerde Irak'ın kuzeyindeki Kürt Bölgesel Yönetimi'nde İsrail'in "casus karargahına" saldırdıklarını ve Suriye'de de "IŞİD'e karşı" saldırı düzenlediklerini açıkladı.

Irak devlet haber ajansının Salı günü bildirdiğine göre Irak Dışişleri Bakanlığı, Kürt Bölgesel Yönetimi’ne yönelik saldırıları protesto etmek üzere Salı günü İran'ın Bağdat'taki maslahatgüzarını çağırdı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Tahran'ın diğer ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu ancak aynı zamanda "ulusal güvenlik tehditlerini engellemek için meşru ve yasal hakkını" kullandığını söyledi.

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İran'ın Erbil'de yerleşim bölgelerinde sivil kayıplara yol açan saldırganlığı kınandı.

Açıklamada Bağdat yönetiminin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikayette bulunmak da dahil olmak üzere tüm yasal tedbirleri alacağı belirtildi.

Kaynak: Mepa News, Reuters

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.