İran İsrail'i yine tehdit etti

İran İsrail'i yine tehdit etti

İran Devrim Muhafızları 2. Komutanı Hüseyin Selami, yaptığı konuşmada 'İsrail bizim için tehdit değil, yok etmek için yeterli gücümüz var' dedi.

İran Devrim Muhafızları 2. Komutanı Hüseyin Selami, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ,''Siyonist rejimin Başbakanına Akdeniz'de yüzme denemeleri yapmasını öneriyorum çünkü İsrail asla kazanamayacak" dedi. 

Fars Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Selami, orduya katılan gönüllülere yaptığı konuşmada İsrail için, "Onlar bizim için tehdit değil. Hizbullah, onları yok etmek için yeterli güce sahip'' açıklamasını yaparken, Tel Aviv yönetimini İran hakkında dünyayı aldatmakla suçladı.

"Politik mankenlik"le suçladığı ABD'nin Ortadoğu'daki savaşa 7 trilyon dolar ayırdığını ancak bölgede "yenildiğini" savunan Selami, bölgede hiçbir yerde üssü olmayan İran'ın etkisinin artmasına değindi.

İsrail ve İran arasındaki gerilim

BM Genel Kurulu konuşmasını bu yıl da İran karşıtı kampanyaya çeviren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ''İran'a karşı Suriye, Irak, her nerede gerekiyorsa eyleme geçeceğiz" demiş ve yine elinde fotoğraflarla Tahran'da gizli nükleer tesis olduğunu iddia etmişti.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun iddialarını sunduğu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki konuşmasını "şov" olarak niteleyen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, nükleer silahlarla ilgili asıl İsrail'in kendini aklaması gerektiğini ifade etmişti.

Zarif, Netanyahu'ya sosyal medyadan verdiği yanıtında, "Hiçbir şov, İsrail'in bölgemizde gizli ve açıklanmamış nükleer silah programı olan tek rejim olduğu gerçeğini kapatamaz. İsrail'in yasa dışı nükleer silah programını uluslararası denetmenlere açmasının vakti gelmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.