İran koronavirüse karşı uluslararası kamuoyundan yardım istedi

İran koronavirüse karşı uluslararası kamuoyundan yardım istedi

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif 'ACİL' başlığı ile sosyal medya hesabından bir çağrıda bulunarak uluslararası toplumun yardımını istedi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif 'ACİL' başlığı ile sosyal medya hesabından bir çağrıda bulunarak uluslararası toplumun yardımını istedi.

Zarif mesajında şu ifadeleri kullandı: "İranlı saplık personeli cesurca Covid-19 ile mücadele ediyor. Ne var ki, onların bu çabaları içinde bulunduğumuz kısıtlamalar ve tıbbi ilaç ve malzeme yetersizliği nedeniyle ciddi anlamda sekteye uğruyor. En ihtiyaç duyulan şeyler ekteki listede yer almaktadır. Virüsler ayrım yapmıyor. İnsanlık da yapmamalı."

Zarif'in paylaştığı listenin en başında yapay solunum cihazları ve bunların farklı parçaları bulunuyor. Bunların yanı sıra koruyucu maskeler ve daha gelişmiş cihazlar için parçalar da isteniyor.

Uydu fotoğrafları mezarlardaki genişlemeyi gösteriyor

Bu arada İran'ın koronavirüs kaynaklı yaşanan can kayıpları ile baş edemediği ve resmi rakamların çok üzerinde ölüm meydana geldiği iddia ediliyor. Buna kaynak olarak da mezar alanlarının uydu fotoğrafları gösteriliyor.

Resmi rakamlara göre 430 kişinin hayatını kaybettiği ülkede hızla kazılan yeni mezar yerlerinin bundan çok daha fazla sayıda ölümlü vaka olduğunu düşündürtüyor.

kummezar.jpg

Kum şehrindeki mezarlık-Maxar

Maxar Teknolojileri firması tarafından Kum şehrinde kaydedilen Beşit el Masume Mezarlığı'na ait görüntülerde Şubat ayından bu yana yaşanan değişim görülebiliyor. Kum'da açılan yeni mezarlara ilişkin sosyal medyaya düşen ancak orjinalliği doğrulanmamış bazı videolar da mevcut.

Mezarlıkta olağanüstü bir hareketlilik olduğu ve yeni bölümlerin açıldığı kaydedilirken her gün daha fazla mezar kazıldığı aktarılıyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.