İran'dan ABD'ye 'koronavirüsle mücadele' çağrısı: Yaptırımları kaldırın

İran'dan ABD'ye 'koronavirüsle mücadele' çağrısı: Yaptırımları kaldırın

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkede 429 kişinin ölümüne neden olan koronavirüsle mücadele için ABD'nin yaptırımlarının kaldırılmasını istedi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres başta olmak üzere uluslararası kuruluşların liderlerine ve diğer ülkelerin Dışişleri Bakanlarına hitaben mektup yazdı.

Zarif'in mektubunda, ABD'nin tek taraflı yaptırımlarının ülkede şu ana kadar 429 kişinin ölümüne yol açan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadeleyi engellediğini ve mücadelenin sürdürülmesi için yaptırımların kaldırılmasının zorunlu olduğunu Guterres ve mevkidaşlarına ilettiği belirtildi.

İran, ABD'nin bankacılık yaptırımları nedeniyle sağlık malzemelerinin temininde sorun yaşıyor

ABD yönetimi, 8 Mayıs 2018'de, İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan çekilerek Tahran'a yaptırımları geri getirmişti.

Washington'un doğrudan İran sağlık sektörüne bir yaptırımı söz konusu olmamasına rağmen tek taraflı bankacılık yaptırımları ve ABD'nin yaptırım listesine alınmaktan çekinen yabancı şirketlerin Tahran'la ticaret yapmaktan kaçınması, İran'ın sağlık malzemeleri ve ilaç ithalatını zorlaştırıyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.