Pompeo’dan İran'a koronavirüs nedeniyle 'ABD'li mahkumları serbest bırakma' çağrısı

Pompeo’dan İran'a koronavirüs nedeniyle 'ABD'li mahkumları serbest bırakma' çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran'da tutuklu olan ABD'lilerin koronavirüs endişesi gerekçesiyle serbest bırakılması çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) İran’da hapishanelere yayıldığına ilişkin haberlerin ardından, ülkede tutuklu olan ABD’lilerin derhal serbest bırakılması yönünde çağrıda bulundu.

Pompeo, “ABD, İran rejimini herhangi bir ABD’linin ölümünden doğrudan sorumlu tutacaktır. İran’daki hapishanelerde Covid-19 virüsünün yayıldığına ilişkin haberler endişe verici. Tüm ABD vatandaşları derhal serbest bırakılmalıdır. Giderek kötüleşen koşullarda gözaltında tutulmaları temel insani koşullarla çelişiyor” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi İran Özel Raportörü Cavid Rahman, İranlı yetkililerin koronavirüs ile başa çıkma yollarını eleştirdi.

Tahran’ın 70 bin mahkumu geçici olarak serbest bırakma kararında çok geç kaldığını ve serbest bırakılanların sayısının çok az olduğunu vurgulayan Rahman, “İran'daki koronavirüs durumu çok rahatsız edici” dedi.

İran Sağlık Bakanlığı, ülkede koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısının 354'e yükseldiğini açıklamıştı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.