İran kripto paraları yasakladı

İran kripto paraları yasakladı

İran, başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto para ticaretini yasaklayarak para piyasalarını kontrol etme hamlelerine bir yenisini daha ekledi.

İran medyası, "para aklama ve terörizm" gibi suçları önlemek amacıyla Merkez Bankası'nın kripto paralarla finansal işlemleri yasakladığını duyurdu. 

İran'ın bu hamlesi, riyalin son dönemde tarihinin en düşük düzeyine inmesinin ardından Tahran'ın piyasayı kontrol etme hareketinin bir parçası olarak yorumlandı. Geçtiğimiz günlerde dolar kurunu sabitleyen, yastık altı tasarrufları sınırlandıran ve finansal işlemlerde euro bazlı çalışılacağını açıklayan İran, devletten bağımsız para transferlerini önlemeye çalışıyor.

Bitcoin vb. kripto para birimleri İran'da serbest bırakılmasa da şu ana dek hukuki anlamda yasağa da maruz kalmamıştı. Hatta şubat ayında, İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cehrumi sosyal medyadan yaptığı değerlendirmede Post Bank'ın kripto para geliştirmek için çalıştığını açıklamıştı.

Merkez Bankası'nın da İran'daki dijital para birimlerini kontrol etmek amacıyla diğer kurumlarla işbirliği içinde olduğu belirtilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.