İran lideri Hamaney: Gösteriler tehlikeli bir komploydu

İran lideri Hamaney: Gösteriler tehlikeli bir komploydu

İran lideri Ali Hamaney, tüm ülkeye yayılan protestoları 'tehlikeli bir komplo' olarak değerlendirdi.

Akaryakıt zammı sonrası başlayan ve tüm ülkeye yayılan gösterilere ilişkin açıklamalarda bulunan İran lideri Ali Hamaney, protestolar hakkında "geniş kapsamlı ve tehlikeli bir komplo" değerlendirmesinde bulundu.

İran medyasına göre Hamaney, Besiç Haftası dolayısıyla başkent Tahran'da yaptığı konuşmada, ülkedeki protestoların dış güçlerce finanse edildiğini öne sürerek, "Benzin zammı bahane edilerek ölüm ve yıkımı hedefleyen geniş kapsamlı, derin ve çok tehlikeli bir komplo İran halkı tarafından boşa çıkarıldı." ifadelerini kullandı.

Güvenlik güçlerinin protestoculara müdahalesinden övgüyle bahseden Hamaney, olayların bastırılmasıyla ülke düşmanlarının geri püskürtüldüğünü belirtti.

ABD yaptırımları sonrası ekonomik kriz yaşayan İran'da halk, 15 Kasım'da akaryakıt zammına ilişkin açıklamanın ardından gösterilere başlamıştı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.