Trump'tan 'İran' açıklaması: Gösteriler acımasızca bastırılıyor

Trump'tan 'İran' açıklaması: Gösteriler acımasızca bastırılıyor

ABD Başkanı Donald Trump, İran’daki protesto gösterilerinin bastırılmasını ‘acımasız’ olarak nitelendirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’daki protesto gösterilerinin bastırılmasını ‘acımasız’ olarak nitelendirdi ve bölgede ABD çıkarlarına İran’dan herhangi bir tehdit gelmesi durumunda ABD’nin sert bir şekilde cevap vereceğini söyledi.

AFP’nin haberine göre Trump, Beyaz Saray’da Birleşmiş Milletler (BM) diplomatları ile gerçekleştirdiği bir toplantıda, “İran rejimi, gösterileri acımasız bir şekilde bastırırken çok sayıda insanı öldürüyor ve binlerce İran vatandaşını tutukluyor” ifadelerini kullandı. Trump, yaşanılan bu olayların korkunç bir durum olduğunu ve İran’dan gelecek herhangi bir tehdide çok sert bir şekilde cevap verileceğini söyleyerek İran’a uyarıda bulundu.

İran’da son zamanlarda yaşanan olayları değerlendiren ABD’nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, yaptığı açıklamada, “İran rejimi, gösteriler başladığından bu yana binden fazla vatandaşını öldürmüş olabilir” ifadelerini kullandı. Hook, bilgilerin teyit edilmesinin zor olduğunu ancak “Kesinlikle yüzlerce kişinin öldürüldüğünü, binlerce kişinin yaralandığını ve en az 7 bin kişinin tutuklandığını biliyoruz” dedi.

Hook, yapılan haklı protestoların, rejimi acımasız bir şiddete başvurmak zorunda bıraktığını ve rejimin, işçi sınıfı içerisinde bile desteğini kaybettiğini söyledi. Hook, “Bu gösteriler, İran rejiminin son 40 yılda yaşadığı en kötü siyasi krizdir” değerlendirmesinde bulundu.

Hook ayrıca, ABD’nin, İran'ın deniz yoluyla Yemen'de Husilere göndermek istediği silahlara el koyduğunu ve uluslararası bir silah ambargosu ihlali olarak gördüğü bu davranışı kınadığını açıkladı.

ABD’nin uyguladığı yaptırımlar altında ezilen İran’da gösteriler, hükümetin akaryakıt fiyatlarına zam getirmesinden sonra 15 Kasım’da patlak verdi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.