"İran'daki protestolarda binden fazla kişi ölmüş olabilir"

"İran'daki protestolarda binden fazla kişi ölmüş olabilir"

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, İran gösterilerinde binden fazla kişinin ölmüş olabileceğini söyledi.

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, basına yaptığı açıklamada, ABD’nin ölü sayısıyla ilgili tahminlerinin, haberlerde yansıtılanın çok daha üzerinde olduğunu söyledi. Hook Tahran’ın gerçek bilgileri vermediğini ileri sürerek, “İran rejimi binden fazla kişiyi öldürmüş olabilir.” ifadelerini kullandı.

Ölenler arasında çocukların olduğunu ileri süren Hook, gösterilerde binlerce kişinin yaralandığını ve en azından 7 bin kişinin gözaltında tutulduğunu söyledi.

BM İnsan Hakları Temsilcisi: En az 208 kişi yaşamını yitirdi

BM İnsan Hakları Temsilcisi Michelle Bachelet ise son yaptığı açıklamada, İran’daki gösterilerde en az 208 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Bachelet, İran güvenlik güçlerinin silahlı göstericilere arkadan ateş açtığını gösteren görüntülerin ellerine ulaştığını bildirdi.

ABD yaptırımlarının da etkisiyle ekonomik açıdan zor günler geçiren İran halkı, 15 Kasım'da benzine 3 kat zam yapıldığının açıklanmasının ardından protestolara başlamıştı. Ülkenin birçok kentinde 3 gün süren gösterilerde kamu binaları, bankalar, benzin istasyonları tahrip edilmiş, marketler yağmalanmıştı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.