İran nükleer görüşmeler için Avrupa yolcusu

İran nükleer görüşmeler için Avrupa yolcusu

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri Keni, nükleer müzakerelere dair temaslarda bulunmak üzere yarın Brüksel'e gidiyor.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri Keni, nükleer müzakerelere dair temaslarda bulunmak üzere yarın Brüksel'e gidiyor.

İran'ın resmi haber ajanslarından IRNA'nın aktardığı habere göre, Bakıri Keni Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çarşamba günü Brüksel'de Nükleer Anlaşma Ortak Komisyonu koordinatörü ile sonuç odaklı müzakerelere devam etmek için görüşeceğim" ifadesini kullandı.

Bakıri Keni açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"İran, baskıcı ve yasa dışı yaptırımları tamamen ve etkili bir şekilde kaldırmak, İran ile ticari ve ekonomik ilişkilerin normalleşmesini sağlamak ve daha fazla taahhüdü yerine getirmemeyi önlemek için güvenilir garantiler sağlamak için müzakere etmeye kararlıdır.

Soru, diğer tarafların, üye olmayan bir ihlalciyi geçmişin politikalarını ve yıkıcı mirasını terk etmeye çağırmak da dahil olmak üzere yükümlülüklerini yerine getirmeye gerçekten hazır olup olmadıklarıdır.

Başarısız azami baskı politikasını sürdürmek, yasa dışı ve baskıcı yaptırımları kaldırma müzakerelerinin ilerlemesinin önündeki engelleri kesinlikle kaldıramayacak, ancak müzakerelerin büyük karmaşıklığını artıracaktır."

Batı ile İran arasında nükleer müzakerelerin geleceğinin ne olacağı bir süredir merak konusuydu. Bununla birlikte, müzakerelerin devam edeceğine dair kanaatler pekişmiş oldu.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.