İran: Nükleer müzakerelerde önemli bir noktaya gelindi

İran: Nükleer müzakerelerde önemli bir noktaya gelindi

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, nükleer anlaşma süreciyle ilgili açıklamada bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, nükleer anlaşmayla ilgili Avusturya’nın başkenti Viyana’da devam eden müzakerelerde “hassas ve önemli bir noktaya” gelindiğini söyledi.

Tahran’da Umman Dışişleri Bakanı'yla temasları sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Emir Abdullahiyan, “Viyana’daki nükleer görüşmelerde hassas ve önemli bir noktaya gelindi. Batılı ülkelerin müzakerelerin kalan konularını gözden geçirmek için gerçekçi bir yaklaşım gösterip göstermeyeceklerini merak ediyoruz” dedi.

İran Dışişleri Bakanı, Münih Güvenlik Konferansı sırasındaki temasları kapsamında biraraya geldiği Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’e de kendileri için kırmızı çizgi olan noktaları asla geçmeyeceklerini söylediğini hatırlattı.

Görüşmelere katılan Rusya temsilcisi de dün yaptığı açıklamada, müzakerelerde artık sona yaklaşıldığını belirtmişti. Konuyla ilgili diğer kaynaklar da İran’la Amerika arasında masadaki konulardan biri olan tutuklu takasının da yakında gerçekleşebileceği yorumunu yapıyor.

Amerika, İran ve Batılı ülkeler tarafından 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadan bir önceki Başkan Donald Trump döneminde çekilmiş, bunun üzerine İran da anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmeyi bırakmıştı. Joe Biden’ın göreve gelmesiyle birlikte Amerika, İran ve Batılı ülkeler anlaşmanın yeniden canlandırılması için müzakerelere geçen yıl yeniden başladı.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.