İran: Pakistan ile birlikte ortak savunma ürünleri üretmek istiyoruz

İran: Pakistan ile birlikte ortak savunma ürünleri üretmek istiyoruz

İran Genelkurmay Başkanı Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ile bir araya geldi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre, İran Genelkurmay Başkanı Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ile bir araya geldi.

İslamabad’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen görüşmede, İran-Pakistan arasındaki çok eskilere dayanan bağlara işaret edilerek, karşılıklı ilişkilerin artırılmasına vurgu yapıldı.

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İran Genelkurmay Başkanı Bakıri Pakistan ziyareti ile birlikte iki ülke arasında önemli adımların atıldığını belirterek; “Pakistan ile birlikte pilot eğitimi, askeri danışmanlık, ortak askeri tatbikatlar ve savunma alanında işbirliği konularını ele aldık” dedi.

Genelkurmay Başkanı Bakıri Pakistan ile söz konusu işbirliğinin diğer İslam ülkeleri ile yapılacak işbirliklerine örneklik teşkil ettiğini vurgulayarak; “Pakistan ile birlikte ortak savunma ürünleri üretmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.