"İran rejimi tehdit savurdukça daha çok yalnızlaşacak"

"İran rejimi tehdit savurdukça daha çok yalnızlaşacak"

ABD’nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, İran lideri Ali Hamaney'in açıklamalarına atıfta bulunarak 'İran rejimi dünyayı tehdit etmeye devam ettikçe daha da yalnızlaşacak' diye konuştu.

Trump yönetiminin İran özel temsilcisi ABD’nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook ABD Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen basın brifinginde konuştu. Brian Hook’a, İran’ın lideri Ali Hamaney’in Tahran’da sekiz yıl aradan sonra ilk kez Cuma namazı kıldırırken ABD’ye meydan okuduğu sözleri soruldu.

Brian Hook, “İran rejimi dünyayı tehdit ettiği sürece daha da dışlanacak. İran normal bir ülke gibi davranana kadar, yalnızlığı daha da derinleşecek” dedi.

ABD, İran DMO komutanlarından Shahvarpour'u yaptırım listesine aldı

ABD, Kasım ayı ortasında düzenlenen protestoları bastırmadaki rolü nedeniyle İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) komutanlarından Hasan Shahvarpour'u terör listesine aldı. İranlı bir askeri yetkiliye yönelik ilk defa böyle bir uygulama gerçekleştiriliyor.

Hook, dün bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, İran hükümetinin yakıt fiyatlarını artırma kararının ardından Kasım ayında ülke çapında meydana gelen protestolarda ağır insan hakları ihlallerine imza atması sebebiyle Albay Shahvarpour'a yaptırım uygulandığını açıkladı. ABD, özel yaptırım yetkisi kapsamında Hasan Shahvarpour'a vize yasağı getirilerek, ülkeye girişinin önlenmesine karar verdi.

Hook, bu kararın İranlıların gösterilere ilişkin yolladıkları 88 binden fazla mesaj ve videoda yer alan kanıtlara dayandığını söyledi. Hook, İran güvenlik güçlerini yüzlerce protestocuyu öldürmek ve tutuklamakla suçladı ve kamyonlarda cesetlerin yer aldığı bir video kaydına işaret etti.

İran rejiminin önümüzdeki parlamento seçimlerine hile karıştırmak için çalışmalara başladığını ileri süren Hook: "İran rejimi işkence ve ceza hususunda envai çeşit zulme imza atmıştır. Bu durum demokrasi pratiğinde baskıya yönelmesine neden oluyor. İran bölgedeki politikasını değiştirmediği ve teröre verdiği desteği sürdürdüğü sürece İran'a yönelik yaptırımlar devam edecek” açıklamasında bulundu.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.