İran: Ruhani ile Trump'ın görüşmesi söz konusu değil

İran: Ruhani ile Trump'ın görüşmesi söz konusu değil

Tahran yönetimi, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşme ihtimalinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Tahran tarafından yapılan açıklamada, Beyaz Saray tarafından ortaya atılan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile ABD Başkanı Donald Trump'ın New York’ta düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda görüşme ihtimalinin söz konusu olmadığı belirtildi.

İran devlet televizyonunun aktardığı haberde İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi, Cumhurbaşkanı Ruhani ile ABD Başkanı Trump’ın New York’ta görüşme planının olmadığını belirtti. Reuters haber ajansına göre, Ruhani daha önce yaptığı açıklamalarda kendisiyle ‘doğru koşullarda görüşebileceğini’ söyleyen ABD Başkanı Trump’a “Eğer birisi fotoğraf çektirmek istiyorsa bu yalnızca photoshop ile mümkün” yanıtını vermişti.

Beyaz Saray tarafından dün yapılan açıklamada, ABD’nin Suudi Arabistan’daki petrol tesislerine gerçekleştirilen saldırıdan İran’ı sorumlu tutmasına rağmen Trump ve Ruhani arasındaki olası bir görüşme ihtimalinin küçük bir ihtimal de olsa var olduğu belirtildi.

Beyaz Saray Danışmanı Kellyanne Conway, geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen saldırının iki lider arasında BM kurulunda toplantı gerçekleştirilmesi fırsatına “yardımcı olmadığını” belirtmesine rağmen görüşmenin olabileceğini ima etmişti.

Trump, iddiaları yalanladı

Öte yandan Trump, Hasan Ruhani ile New York’ta ‘ön şartsız’ görüşmek istediğine ilişkin haberleri yalanladı. Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sahte haberler, İran'la 'şartsız' görüşmek istediğimi söylüyor. Bu her zamanki gibi yanlış bir açıklamadır” ifadelerini kullandı.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.