İran: Savaşı başlatan taraf olmayacağız

İran: Savaşı başlatan taraf olmayacağız

Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurul çalışmaların katılmak için New York’a gelen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif 'ABD ile savaşı başlatan biz olmayacağız' açıklamasında bulundu.

ABD ile yaşanan kısa süreli vize krizinin ardından, Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurul çalışmaların katılmak için New York’a gelen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, konuk olduğu CBS televizyonunda, "ABD ile savaşı başlatan biz olmayacağız" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, CBS’ten Margaret Brennon’ın gündemle ilgili çeşitli sorularını yanıtladı.

Zarif, geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan’ın Aramco petrol tesislerine düzenlenen saldırının arkasında İran’ın olmadığını yineledi.

Suudi Arabistan'a BM tarafından soruşturma için ekip gönderilmediğini ifade eden Zarif, “Bağımsız uzmanlar soruşturmayı yürütürse İran’ın Suudi Arabistan’daki petrol tesislerine düzenlenen saldırıyla bir ilgisi olmadığı ortaya çıkacaktır” dedi.

Trump’ın İran’la savaşması için etrafındaki kişiler tarafından "yalan yanlış" bilgilerle yönlendirildiğini savunan Zarif, “Trump’ın yanında doğru ve yalanı birbirinden ayırabilecek sorumlu güvenlik yetkililerine ihtiyaç var” dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.