İran, Şam yakınlarında hava savunma merkezi inşa etti

İran, Şam yakınlarında hava savunma merkezi inşa etti

İran'ın bu ay içinde Şam'ın doğusunda oldukça gelişmiş bir askeri üs inşasını bitirdiği ortaya çıktı.

İran'ın Ağustos ayı içinde, Suriye'nin başkenti Şam'ın doğusunda oldukça gelişmiş bir askeri üssün inşaatını tamamladığı ortaya çıktı.

Bölge kaynakları tarafından aktarılan bilgilere göre, El Uteybe Gölü'nün kuzeyindeki bir bölge birkaç ay önce İranlılar için tahliye edildi.

Kaynaklar, İran'ın bölgeye daha önce Kuzey Kore ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği bir elektronik harp, aydınlatma ve erken uyarı sistemi kurma hazırlığı içinde olduğunu aktardı.

Bu sistemlerin içinde, İran için savaşan Şii milislerin İsrail hava saldırılarında hedef alınmasının önüne geçmek için İran'ın Esed rejimine teslim etmeye hazırlandığı Bavar-373 Hava Savunma Sistemlerinin de bulunduğuna işaret edildi.

Esed rejimi, geçen Temmuz ayında Suriye hava savunma sistemlerini güçlendirmenin yanı sıra, İran ile askeri ve güvenlik işbirliğini güçlendirmeyi ve iki ülke arasındaki koordinasyonu sürdürmeyi sağlayan kapsamlı bir anlaşma imzalamıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.