Suriye'de İranlı milislere hava saldırısı: 16 ölü

Suriye'de İranlı milislere hava saldırısı: 16 ölü

Suriye’nin Deyrizor kentinde İran güçlerine yönelik düzenlenen hava saldırılarında 16 milis öldü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Deyrizor’un Irak sınırına yakın bölgesinde kimliği belirsiz savaş uçakları tarafından İran destekli milislere yönelik hava saldırıları düzenlendiğini açıkladı.

K24'ün haberine göre, savaş uçaklarının İsrail’e ait olduğu düşünüldüğü belirtilen açıklamada, milislerin El Bukemal kentine bağlı Sulasat bölgesindeki mevzilerine düzenlenen bombardımanda 9 milisin öldüğü, 2’sinin de yaralandığı belirtildi.

Gözlemevi ayrıca Deyrizor'da Irak Hizbullahı’na (Ketaib Hizbullah) ait mevzilerin bombalandığını kaydetti.

7 Ketaib Hizbullah mensubunun öldürüldüğü belirtilirken, bazılarının da yaralandığı ifade edildi.

Beşar Esed rejimi, dün İsrail'in, Suriye'nin başkenti Şam'a hava saldırısı gerçekleştirdiğini ileri sürmüştü.

Esed rejiminin haber ajansı SANA, askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, Golan Tepeleri üzerinden Şam'ın güneyinde rejime ait bazı askeri noktalara hava saldırısı düzenlediğini iddia etmişti.

Saldırı sonucu 2 rejim unsurunun öldüğü, 7'sinin yaralandığı ileri sürülen haberde, maddi hasarın da meydana geldiği belirtilmişti.

Başkent Şam ve kırsalındaki bölgelerde rejim güçlerinin yanı sıra İran Devrim Muhafızları'nın emrindeki grupların ve özellikle Lübnan Hizbullah'ı unsurlarının bulunduğu biliniyor.

İsrail ordusu, 4 Ağustos'ta Şam'ın güneyinde Esed güçlerine hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve rejime ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.