"İran seçimlerden sonra Irak'ı ilhak edecek"

"İran seçimlerden sonra Irak'ı ilhak edecek"

İran topraklarını genişletiyor. Irak'taki Şii milis grubu Haşdi Şabi, Irak'ın İran'a bağlanacağını duyurdu.

Şii milis grubu Haşd-i Şabi'nin Irak'taki siyasi kolu olan Fetih Koalisyonu'nun lideri, yaptığı açıklamada Mayıs ayındaki seçimlerden sonra İran ile birlikte federal bir birlik kurmak istediklerini söyledi. Yeni Irak Başkanının ise İran ile yapılacak görüşmelerden sonra belirleneceği belirtildi.

Ayrıca yeni kurulacak Irak hükümeti yetkililerinin 1980'lerde Irak-İran savaşında İran ile birlikte Irak'a karşı savaşmış olanlardan seçileceğini ekledi. 

Fetih koalisyonu Mayıs ayındaki seçimlere girmek üzere 2018'in başlarında kurulmuştu. Koalisyonun liderliğini ise Hadi el Amiri üstlenmişti. Koalisyonda birkaç siyasi parti ile birlikte aralarında Şii Haşd-i Şabi ve Bedir Örgütü ile birlikte Amir Fayz, Asaib Ehl el Hak, Yüksek İslami Şura, Adalet ve Birlik Topluluğu, Gelecek Irak, Vefa ve Değişim Hareketi gibi gruplar da yer alıyor.

Irak'ın İran'a bağlanması girişiminin bölgesel ve uluslararası arenada nasıl bir tepki göreceği ise merak konusu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.