İran Sünni Beluçları idam etmeyi sürdürüyor

İran Sünni Beluçları idam etmeyi sürdürüyor

İran, ülkenin doğusundaki muhalif Sünni Beluçlara yönelik toplu idamları sürdürüyor.

İran, ülkenin doğusundaki muhalif Sünni Beluçlara yönelik toplu idamları sürdürüyor.

Beluç insan hakları kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, son 20 günlük süre zarfında ülkenin doğusundaki Sistan-Belucistan eyaletindeki hapishanelerde idamı infaz edilen Sünni Beluç mahkumların sayısı 9'a ulaştı.

İran'ın son dönemde idamları artırdığı göze çarpıyor.

Bölgede son olarak Mecid Rigi isimli bir Sünni Beluç, İran rejiminin kendisine yönelttiği suçlamaların ardından idam edildi.

Dün idam edilen Rigi'nin görüntüleri sosyal medyada servis edildi.

Bölgede geçtiğimiz hafta idam edilen mahkumlardan Hasan Dehvari ve İlyas Kalenderzehi'nin "suçlu olduklarını itiraf etmeleri" için 112 gün işkence gördüğü ifade edilmişti.

Aktivistler, Sünni mahkumların kırbaçlandığını, darp edildiğini, başlarını sıkan demirden kasklarla işkenceye maruz kaldıklarını, elektrik şoku verildiğini, tırnaklarının çekildiğini, eşlerine tecavüz edilmekle tehdit edildiklerini aktarmıştı.

İran'da yaşayan Sünnilerin büyük bir baskı altında tutulduğu ve ağır insan hakları ihlallerine maruz bırakıldıkları biliniyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.