İran: Suudi Arabistan ile görüşebiliriz

İran: Suudi Arabistan ile görüşebiliriz

İran Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan ile Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir görüşme gerçekleştildiği iddialarını yanıtladı.

İran Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan ile Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir görüşme gerçekleştildiği iddialarını yanıtladı.

Geçtiğimiz 9 Nisan tarhidinde bölgenin iki rakip ülkesi Suudi Arabistan ile İran arasında Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir görüşme gerçekleştirildiği iddia edilmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Saeed Khatibzadeh tarafından yapılan açıklamada Bağdat'ta Suudi Arabistanlı yetkililerle gerçekleştirildiği iddia edilen görüşmeler ne yalanlandı ne de doğrulandı. 

Khatibzadeh, Suudi Arabistan ile İran arasındaki görüşme ihtimalinin her zaman memnuniyetle karşılanacağını, bunun iki ülke halkları için barış ve istikrar demek olduğunu dile getirdi.

Suudi Arabistan ile İran arasında Ocak 2016 yılından bu yana diplomatik ilişkiler kopmuş durumda.

Financial Times ve Reuters tarafından geçtiğimiz günlerde servis edilen haberde, Suudi Arabistan ile İran'ın, Irak'ın başkenti Bağdat'ta üst düzey bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edilmişti.

Yemen'de İran tarafından desteklenen Husiler, Suudi Arabistan topraklarına yönelik insansız hava araçları ve balistik füzelerle saldırılar gerçekleştiriyor. Özellikle son dönemde artan bu saldırıları sonlandırmak isteyen Suudi Arabistan, Husilere ateşkes teklifinde bulunmuştu.

Husiler tarafından reddedilen bu ateşkes teklifi, İran tarafından "değerlendirilebilir" olarak görülmüş ve şartların konuşulması gerektiği dile getirilmişti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.