İran: Suudi Arabistan ile görüşmeye hazırız

İran: Suudi Arabistan ile görüşmeye hazırız

İranlı General Hüseyin Dehkan, Suudi Arabistan'la ön koşulsuz müzakere ve görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

İran lideri Ali Hamaney'in askeri danışmanı Hüseyin Dehkan, Elcezite televizyonuna verdiği röportajda, Riyad'ın onaylaması durumunda, Suudi Arabistan'la ön koşulsuz müzakere ve görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre, İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası örgütler tarafından resmi olarak tanınan Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni desteklediğine değinen General Dehkan, İran'ın Hafter güçlerini desteklediği yönündeki söylentilerin gülünç olduğunun altını çizerek, 'İran Libya ile ilgili tüm tarafları, siyasi çözüme çağırmaktadır' diye konuştu.

"Trump'la asla müzakere etmeyiz"

İran'ın ABD Başkanı Donald Trump'la asla görüşmeyeceğinin altını çizen General Dehkan, 'Çünkü onu başkan değil suçlu olarak görüyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

İran'ın füze savunma sistemi ve bölgesel politikaları hakkında görüşmeyeceğini vurgulayan Dehkan, "ABD'nin Fars Körfezi'ndeki her türlü askeri hareketine sessiz kalmayız ve sert yanıt veririz" ifadesini kullandı.

"Suudi Arabistan, Yemen'de yenildiğini itiraf etmeli"

Yemen'de olan bitenlerin boş askeri kargaşa olduğunu belirten bundan ilk başta Suudi Arabistan'ın sorumlu olduğunu öne süren Dehkan, 'Riyad, Yemen savaşında yenilgiye uğradığını itiraf etmeli ve yeni politika izlemelidir' diye ekledi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.