İran Suudi Arabistan'ı tehdit etti: Sabrımız tükenebilir

İran Suudi Arabistan'ı tehdit etti: Sabrımız tükenebilir

İran, Suudi Arabistan'ı hedef alan açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib Suudi Arabistan'ı tehdit etti.

Yarı resmi Fars haber ajansının aktardığı habere göre Hatib, Suudi Arabistan'a karşı sürdürdükleri "stratejik sabır" politikasının devam edeceğinin garantisi olmadığını belirtti.

Hatib, şu ana kadar akılcı bir tavır takınarak stratejik sabır politikası izlediklerini söylerken, "düşmanlıkların sürmesi halinde" sabırlarının tükeneceğini söyledi.

"İran'ın sabrının tükenmesi halinde camdan sarayların çökeceğini ve bu ülkelerde istikrarın ortadan kalkacağı" tehdidinde bulunan Hatib'in açıklamasındaki vurgular dikkat çekti.

İran, ülkede devam eden protestolardan "dış güçleri" sorumlu tutarken, Suudi Arabistan da suçlanan taraflar arasında yer alıyor. Geçen ay Devrim Muhafızları Komutanı General Hüseyin Selami de Suudi Arabistan'ı tehdit etmişti.

İran'ın özellikle Yemen'de faaliyet gösteren Husiler ve ülkedeki Şii nüfus eliyle Suudi Arabistan'ı hedef alabileceği düşünülüyordu.

Bunun yanı sıra Irak merkezli Şii gruplar da geçmişte Suudi Arabistan'ı hedeflemişti.

Bir süredir ülkesindeki gösterileri kontrol altına almayı başaramayan İran'ın bu doğrultuda bölgede bir savaş çıkararak kendi içerisindeki krizi kontrol altına alma arayışında olduğu iddia ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.