"İran, tarihinin en büyük siber saldırısına uğradı"

"İran, tarihinin en büyük siber saldırısına uğradı"

İran, ülkenin iletişim altyapısını hedef alan 'tarihinin en büyük siber saldırısının' püskürtüldüğünü açıkladı.

DPA’nın haberine göre, İran Enformasyon ve İletişim Teknolojileri Bakan Yardımcısı Hamid Fetahi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kiralık hackerlar, altyapımıza yönelik, İran’ın tarihi boyunca maruz kalmadığı en kapsamlı siber saldırıyı gerçekleştirdi” diyerek, milyonlarca saldırı olduğunu ve ülkenin internet ağına zarar verilmek istendiğini aktardı.

Mehr haber ajansı, Altyapı İletişim Şirketi’nden alıntıladığı haberinde, saldırının kaynağının Doğu Asya ve Kuzey Amerika’dan olduğunu, ‘internet bağlantılarının engellenmeye ve ağ ekipmanları üzerinde normalden daha fazla baskı oluşturulmaya çalışıldığını’ bildirdi.

Haberde, siber saldırının internet hizmetini geçici olarak durdurduğu ancak ağın hasar görmediği kaydedildi.

Ajans, DEZHAFA’nın harekete geçmesiyle internet hızının ve güvenliğinin normale döndüğünü aktardı. DEZHFA, İran’ın altyapısına yönelik bir siber saldırıyı püskürtmek için oluşturulan Elektronik Güvenlik Kalkanı (Dijital Kale) Sistemi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.