Araştırma: Tahran halkının yüzde 93'ü yönetimden memnun değil

Araştırma: Tahran halkının yüzde 93'ü yönetimden memnun değil

Yapılan ankete göre başkent Tahran nüfusunun yüzde 93'ü, İran yönetiminden memnun değil. 

Tahran Üniversitesi tarafından yapılan ankete göre başkent Tahran nüfusunun yüzde 93'ü İran'daki mevcut durum ve yönetimden memnun değil. 

Tahran’ın farklı bölgelerinden bin kişinin katıldığı anket sonuçlarına göre başkent halkının yüzde 75.8’i Cuma günü düzenlenecek olan genel seçimler için sandık başına gitmeyecek.

Fars haber ajansının aktardığına göre Tahran Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı Ahmed Naderi, bu ayın başında yapılan anketin, başkent nüfusunun sadece yüzde 24,2'sinin Cuma günü yapılması planlanan genel seçimlere katılacağını gösterdiğini dile getirdi.

Söz konusu ankette, Tahran halkının yüzde 81.1’inin Hasan Ruhani hükümetinin siyasi, ekonomik ve sosyal konulardaki performansından memnun olmadığı da ifade edildi.

31-50 yaş aralığındaki katılımcıların yüzde 50,1'ini kadınlar, yüzde 49,9'unu ise erkekler oluşturdu.

Ankete katılan Tahranlıların yüzde 40'ı haberleri devlet radyosu ve televizyonundan, yüzde 26’sı ise sosyal medya ve uydu televizyonlarından takip ettiğini belirtildi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.