İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD baskısına boyun eğmeyeceğiz

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD baskısına boyun eğmeyeceğiz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin ABD'nin görüşmeler konusundaki baskısına boyun eğmeyeceğini kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ülkesinin baskı altında asla müzakere yapmayacağını söyledi.

“ABD'nin baskısına asla boyun eğmeyeceğiz” diyen Ruhani, “Düşmanımız baskısının etkisiz olduğunu çok iyi biliyor, ABD'nin İran’a yönelik maksimum baskısı başarısızlığa mahkum” dedi. Hasan Ruhani, “Ortadoğu’da Körfez’de güvenliği ve istikrarı İran’ın yardımı olmadan sağlamak imkansız” ifadelerini de kullandı.

İran Cumhurbaşkanı bazı ülkelerin Suudi Arabistan’dan kendilerine mesaj ilettiğini, Suudi Arabistan’la çözülemeyecek sorunları olmadığını vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD operasyonunda öldürülmesinin ardından Riyad’ın kendileriyle temasa geçtiğini, İran’ın karşılık vermesi üzerine de bu iletişimin sona erdiğini kaydetti.

Zarif, ABD'nin Riyad’a baskı yaptığını iddia etti. Zarif’in açıklamaları Suudi Dışişleri Bakanı tarafından reddedildi.

İran ile ABD arasındaki ilişkiler Trump yönetiminin 2018’de, Batılı ülkelerle Tahran arasında 2015 yılında varılan anlaşmadan çekilmesinin ardından gerilmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.