"İran, Tayland'daki İsraillileri hedef almayacağına dair söz verdi"

"İran, Tayland'daki İsraillileri hedef almayacağına dair söz verdi"

İran'ın Taylandlı yetkililere ülke içerisinde bulunan İsrailli turistleri hedef almayacağı yönünde taahhüt verdiği öne sürüldü.

Axios'un İsrail Dışişleri Bakanlığı mektubuna ve iki İsrailli yetkiliye dayandırdığı habere göre, Tayland hükümeti İsrail yönetimine yaptığı bilgilendirmede, "İran'ın Tayland topraklarında İsrailli turistleri hedef almayacağına ilişkin söz verdiği" bilgisini paylaştı.

İsrailli turistler için Tayland'ın önemli bir turizm merkezi olduğu biliniyor.

İsrailli yetkililer daha önce birçok kez İran istihbaratını Tayland'da İsrailli turistlere saldırı girişiminde bulunmakla suçlamıştı.

Axios'un elde ettiği diplomatik bir mektubun nüshasına göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Aliza Bin-Noun, 15 Kasım'da Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Taylandlı Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilisi ile bir araya geldi.

Üst düzey Taylandlı yetkili, ağustos ayında İran'a yaptığı gezi hakkında İsrail Dışişleri Bakanlığı görevlisi Bin-Noun'u bilgilendirdi. Taylandlı yetkilinin İran gezisinde güvenlik konusunun ana mesele olduğu belirtildi.

Geçen yıl da aynı söz verilmiş

Habere göre İran, Tayland'a geçen yıl ülke topraklarındaki İsraillileri hedef almayacağına dair taahhütte bulunmuştu ancak bu bilgi kamuoyu ile paylaşılmamıştı. Taylandlı diplomatın konuyu yeniden İranlı yetkililere açtığı ve onların Tayland topraklarında İsraillileri hedef almayacaklarına ilişkin taahhüte bağlı kalacaklarını söylediklerini iletti.

Tayland'ın İsrail Büyükelçisi Pannabha Chandraramya Axios'a yaptığı konuşmada, bu söylentilerin doğru olmadığını belirtti fakat hangi yönlerden yanlış olduğuna açıklık getirmedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığından bir sözcünün yaptığı açıklamada ise "Diplomatik müzakerelerin içeriği hakkında medyaya yorum yapmaktan kaçınıyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

İran'ın askeri yetkililerinin ve nükleer bilim adamlarının öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tuttuğu ve bu konuda intikam yeminleri ettiği biliniyor.

İsrail ise vatandaşlarının suikasta uğraması ihtimali sebebiyle bu konuya endişeli yaklaşıyor. İsrail dış istihbarat servisi Mossad, daha önce Türkiye, Gürcistan ve bazı ülkelerde bulunan İsrailli yetkililere, iş adamlarına ve turistlere yönelik saldırı girişimlerini engellediğini iddia etmişti.

Dahası Gürcistan ve özellikle Türkiye'de birkaç kez İran'ın İsraillilere yönelik suikastlarının engellendiği öne sürülmüştü.

İran, üçüncü ülkelerde İsraillileri hedef aldığı yönündeki iddiaları yalanlamıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum