İran ve Rusya ortak tatbikat düzenleyecek

İran ve Rusya ortak tatbikat düzenleyecek

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Hüseyin Hanzadi, İran ve Rusya’nın Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'nda ortak tatbikat düzenleyeceklerini söyledi.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı General Hüseyin Hanzadi, İran ve Rusya’nın yakın gelecekte Hint Okyanusu bölgesinde (Mekran Denizi, Hürmüz Boğazı ve Fars Körfezinde) ortak tatbikat düzenleyeceklerini söyledi.

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre, Rusya’da temaslarda bulunan Hanzadi, yaptığı açıklamada, iki ülkenin Hint Okyanusu bölgesinde ortak tatbikat yapılması hususunda anlaşmaya vardıklarını ve bunun yıl sonuna kadar olmasını umduklarını söyledi. Yakın zamanda tatbikatın koordinasyon ve planlama toplantılarının düzenleneceğini ifade eden Hanzadi, tatbikatın yıl sonuna kadar yapılacağını belirtti.

Hanzadi, Rusya ziyaretinde iki ülke genelkurmay başkanlıkları arasında bir anlaşma imzalandığını ifade ederek, bu anlaşmanın hedefin iki ülke arasındaki askeri işbirliğini arttırmak olduğunu ve büyük bölümünü iki ülke deniz kuvvetlerini kapsadığını söyledi.

İki ülkenin Hazar Denizi bölgesinde de askeri işbirliğine işaret eden Hanzadi, bu hususta daha önce bir anlaşma imzalandığını ve bunun tamamlanacağını söyledi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.